מה הוא יחס ה- LTV
עולם ההשקעות קורץ לרבים. אחד הגורמים לכך היא כמובן הריבית הנמוכה שנולדה בעקבות המשבר של 2008 מה שהוביל בסופו של דבר את הבורסה לצמוח לאורך שנים באופן שלא הכרנו בעבר. חשוב לזכור כי אנחנו מדברים על עולם שאולי נמצא בצמיחה אבל לא כזה שאין בו סיכונים. כאשר אנחנו מדברים על השקעות בבורסה ובכל אופן אחר, אנחנו תמיד צריכים לקחת בחשבון את העובדה כי גורמים שונים עלולים תמיד להשתנות ולהפוך את מה שנחשב בהתחלה רווח בטוח, להפסד מוחץ.
תפקידו של יחס ה- LTV הוא לשמור על המשקיעים
אז איך יודעים במה להשקיע? איך יודעים האם להשקיע לא רק בחברה טכנולוגית, כי אם גם באיגרות חוב של מדינה? שאלות שאלו כמובן אחרי המשברים האדירים שחוו ספרד ויוון בשנים האחרונות. איך ידעו המשקיעים, בייחוד בימים של מגיפה משתוללת לאן נכון לפנות.
תפקידו של יחס ה- LTV הוא להגדיר מה היחס בין החוב להבטחה. באנגלית: Laon to value. כלומר, מה היחס בין החוב אותו לווה החברה, המדינה או כל גוף אחר, ביחס לחובות הנוספים שעליה לשלם. אם למשל, אתם בוחרים להשקיע בחברה ליצירת מסכות מתקדמות שמבקשת מכם מאה שקלים ומבטיחה להחזיר לכם מאתיים שקלים לאחר מכן. אתם רוצים להיות בטוחים כי אין לה הלוואות נוספות אותן היא צריכה לשלם. אם החברה התחייבה להחזיר מאה שקלים לעוד חברה, היא צריכה בסופו של יום להחזיר שלוש מאות שקלים עבור כולם. בשפה של כלכלנים היו מכנים את המשוואה הזו: יחס חוב לבטוחה, יחב LTV של 50%.
חשוב לחקור את הדברים לעומק
לפני שאתם יוצאים לדרך עשו שיעורי בית עם צוות wesocial. העולם מלא במי שחשבו שהם יותר חכמים מהמערכת ומצאו את עצמם נופלים ובגדול.