כיצד מתנהלת חלוקת רכוש לאחר גירושין?
החלק הרגיש והכואב ביותר שגורם לחיכוכים ומריבות רבות בכל תיק גירושין הוא חלוקת הרכוש בין שני הצדדים. למרות שבמקרים רבים אנו עדים לזוגות שמתגרשים כחברים ובלי לריב, עדיין כשזה מגיע לעניינים הכספיים השד יוצא ועלולות לפרוץ מריבות קשות.
על מנת לנהל את כל התהליך בצורה מסודרת עם כמה שפחות מריבות ושתקבלו את מה שמגיע לכם ביושר, חשוב לשכור טוען רבני או עורך דין מומחה שייצג אתכם בצורה מקצועית ונאמנה שיסייע לכם להגיע לעמק השווה בלי להצית אש ולחרחר ריב מיותר.
מה הרכוש
בחלוקת הרכוש השאלה הגדולה היא לא כמה כל אחד מקבל, אלא את מה מחלקים ומה הולך לאחד הצדדים. פה יש הבדל משפטי שמשנה את כל התהליך בין זוגות רגילים שרכושם מסתכם בדירה וריהוט בסיסי לבין זוגות אמידים ועשירים בעלי רכוש רב. חלוקת רכוש של בני זוג אמידים בדרך כלל תהיה מלווה בליווי של עורכי דין, יועצים פיננסיים, רואי חשבון ועוד רבים.
הרכוש שמתחלק
חלוקת רכוש לאחר גירושין כוללת את כל הנכסים שצברו בני הזוג בחייהם המשותפים. כמו: נכסי דלא ניידי, מיטלטלין, פנסיה, כלי רכב, קרנות השתלמות, זכויות סוציאליות, מויטין עסקי ואישי, פיצויי פרישה וכדומה. כמובן שגם חובות משותפים נלקחים בחשבון.
הסכם ממון
כל האמור עד כאן הוא רק במקרים בהם בני הזוג לא חתמו על הסכם ממון לפני הנישואין. בני זוג שחותמים על הסכם ממון לפני הנישואין – תהליך חלוקת רכוש לאחר גירושין תהיה קלה יותר. בשנים האחרונות זה כבר הפך לטרנד. כמו ביטוח רפואי, ביטוח חיים וכדומה שכל אדם עושה, גם הסכם ממון הוא סוג של ביטח שמסייע לנו לשמור על הרכוש האישי שלנו ברשותנו.