ענייני מס שחובה להכיר לקראת רילוקיישן
יוצאים לרילוקיישן- מעולה! זאת ההזדמנות שלכם להתגורר במדינה זרה, לשנות קצת את הנוף ואת האווירה ולהנות מהרפתקה שתקדם אתכם בקריירה וגם תאפשר לכם את ההתרגשות בחיים במדינה אחרת. עם זאת ולצד כל אלה, חשוב לדעת לשמור על עצמכם בנושאים של מיסוי – גם בישראל וגם במדינה שאליה אתם עוברים. אז ממה כדאי להימנע ולמה יש לשים לב? כדאי לקחת ייעוץ מס עבור רילוקיישן מסודר כחוק.
עקרונות מס
במדינת ישראל משלמים התושבים מס הכנסה באחוזים ומדרגות מס שונות. דמי ביטוח לאומי גם כן מחושבים על פי הכנסה ומע"מ משלמים בדרך כלל בעלי עסקים וצרכנים בזמן הקנייה. בתחילה חשוב למנוע כפל מס זאת באמצעות אמנת מס שמתייחסת למיסוי על כל סוגי ההכנסות. לכן חשוב לחתום במס הכנסה על מסמכים שיעזרו לכם להימנע מכפל מס שיגבה גם על ההכנסה שלכם מהעבודה בחו"ל וגם מס הכנסה שנגבה מישראלים שגרים בארץ.
כפל מס ברווחים מהשקעות
חשוב למנוע כפל מס גם בנוגע לביטוח לאומי וגם בתשלומי מס הכנסה אחרים. בדקו שמדינת ישראל תקזז את המס מרווחים על אופציות, מניות, השקעות, דיווידנדים וכולי. בדקו מה חבות המס לפני שאתם מוכרים מניות במידה ואתם מתכוונים לעשות זאת.
בדקו מה הסיווג שלכם
מי שיוצא לרילוקשיין ויהיה במדינה זרה יותר מ182 ימים: צריך להיות מסווג כתושב באותה שנה, אך לאחר מכן להיות מסווג במס ההכנסה הישראלי כתושב חוץ. וודאו כי אתם רשומים בהתאם לסטטוס שלכם בפנייה אל מס ההכנסה.
שירותים רפואיים
מדינת ישראל היא מדינת רווחה שמאפשרת בתשלום ביטוח לאומי – קבלת שירותים רפואיים בחינם. תושב ששהה 18 חודשים בחו"ל ולא שילם את דמי הביטוח התאומי במשך 12 חודשים: לא יהיה זכאי לקבלת שירותי בריאות, ל6 חודשים שלמים.
תקופת המתנה לקבלת שירותים רפואיים
אם שהית בחו"ל 18 חודשים רצופים או יותר ולא שילמת דמי ביטוח בריאות עבור תקופה של 12 חודשים לפחות, או אם חדלת להיות תושב ישראל – לא תהיה זכאי לקבלת שירותי בריאות במשך תקופה של 6 חודשים לכל היותר. לכן חשוב להיות בקשר עם המוסד לביטוח לאומי ולראות האם אפשר לשלם תשלום רטרואקטיבי על התקופה ששהיתם בחו"ל כדי שתוכלו לקבל שירותים רפואיים. העזרו במשרד עורך דין מיסוי בינלאומי שעוסק במיסוי ישראל ומיסוי רילוקיישן לביצוע הסידורים הדרושים לפני העזיבה.