איתור כספים אבודים – המדריך המלא
על פי נתוני משרד האוצר ישנם כ-15 מיליארד שקלים הנקראים כספים אבודים. כספים אלה נקראים כך כיוון שהם נמצאים בחשבונות רדומים של חברות הביטוח על שם לקוחות רבים שאינם מודעים כלל לקיום הכספים הללו. אף אחד מחברות הביטוח או בתי ההשקעות המנהלים את הכספים שלכם לא יעדכנו אתכם על הימצאות הכספים כיוון שכל חודש הם גובים אחוז מסוים מהכספים עבור דמי הניהול וכך למעשה הכספים עשויים להיאכל על ידי חברות הביטוח לאורך השנים מבלי שתדעו על קיומו של הכסף.
באילו כספים מדובר?
- חסכון פנסיוני לא פעיל – כספים שהופקדו על ידכם או על ידי מעסיק שלכם בעבר בקרנות השתלמות, פנסיה, קופות גמל, ביטוחי חיים ועוד.
- כספים שאנשים ירשו מקרוב משפחה שנפטר – קופות גמל, חסכונות, ביטוחי חיים ועוד. רכוש שלא יודעים על קיומו בצוואה בדרך כלל.
- ועוד..
האם יש לנו כספים אבודים?
אם החלפת עבודה בשנים האחרונות, המעסיק שלכם בעבודה החליף את חברת הביטוח עמה הוא עובד או את ערוץ הפנסיה שלכם שהוא מפקיד אליו כסף, אם גרתם תקופה בחו"ל, אם החלפתם סוכן ביטוח ומעוד סיבות רבות אחרות – כדאי יהיה לבדוק אם יש ברשותכם כספים אבודים.
כיצד מאתגרים כספים אבודים?
איתור כספים אבודים הוא הליך שתוכלו לעשות בעצמכם או לשכור את שירותיה של חברה מקצועית עם גישות נרחבות יותר ובדיקות מעמיקות יותר שהיא מבצעת עבורכם. אם תרצו לבצע את הבדיקה בעצמכם מומלץ להתחיל מאתר הר הכסף. הר הכסף זה אתר המופעל על ידי משרד האוצר לאיתור חשבונות לא פעילים: ביטוחי חיים, קרנות פנסיה, קופות גמל ועוד. לאחר מכן כדאי לפנות למערכת המסלקה הפנסיונית המציגה לנו מידע אודות חסכונות פנסיוניים רשומים שברשותנו. אם אלה לא מספיקים מומלץ לפנות לחברה העוסקת בתחום לבדיקות מעמיקות יותר.