למה לשים לב כשמגישים תביעת פיצויים לנפגעי שואה מגרמניה?
החוק החדש שנחקק בשנת 1975 ומאפשר לניצולי שואה וליורשיהם לקבל כספים מהביטוח הלאומי הגרמני הוא חוק מורכב ולכן יש לדעת את כל הסעיפים הרלוונטיים כדי לקבל את מלוא הזכויות הכספיות, קרי פיצויים לניצולי שואה.
פיצויים לנפגעי שואה מגרמניה
החידוש המהותי בחוק החדש הוא בכך שממשלת גרמניה הכירה בעובדה שהיהודים עבדו בגטאות ולכן תקופה זו אמורה להיכלל כפרק זמן שהם אמורים לקבל עבורו קצבה, על תקופת עבודה זו.
בהתאם לכך גם מי שקיבל בעבר כספים מממשלת גרמניה, מהביטוח הלאומי או מוועדת התביעות, קיבל עבור כמה שנים בהתאם לכמות שנות העבודה שלו, אך שנות העבודה בגטו לא הוכרו ולכן לא התקבל עבורם תשלום.
כעת אפשר להגיש תביעה ולדרוש את הכספים הנוספים המגיעים לכל אדם בהתאם לקריטריונים המפורטים שנקבעו בחוק.
אם האדם שעבד בגיטאות הלך לעולמו, יורשיו זכאים לקבל פיצוי חד פעמי זה, על פי התחשיב של תקופת העבודה. כדי להקל על התהליך חלוקת הכספים מתבצעת על פי חוק הירושה ולכן התמורה הכספית מחולקת באופן שווה בין כל ילדיו או צאצאיהם.
ההתנהלות עבור מי שמקבל קצבה
ניצולי שואה שחיים ומקבלים קצבה, זכאים להגדלת סכום הקצבה החודשית ולכן עליהם להגיש בקשה ולבקש את הפעלת ההטבה. בהתאם לתחשיב, הם מקבלים רטרואקטיבית את הסכומים המגיעים להם ובנוסף לכך, מעדכנים את גובה הקצבה החודשית, כך שהסכום החודשי יהיה גבוה יותר.
כל מקרה נבדק לגופו ויש לוודא שמבצעים כראוי את התחשיב, כך שכל ניצול שואה או צאצאיו יקבלו את מלוא התמורה המגיעה להם בהתאם לשינוי שבוצע בחוק.
המגמה היא שכל מי שעבד בגטו יעביר תביעה כדי שאפשר יהיה לשלם לכולם את הכספים הללו.
קבלו ייעוץ ראשוני מקצועי: עו"ד סיבר ווייצקר פיצויים ליוצאי רומניה