פיתוח וייעוץ ארגוני – כיצד אנחנו יכולים להיעזר בכך
אם בעבר היה נהוג לחשוב, שהחלטות עסקיות, ארגוניות, אמורות להתקבל אך ורק על ידי תחושת בטן או על ידי מה שנכון מבחינת עלות תועלת, בלי הרבה ניתוחים, בלי שימוש בנתונים או במחקרים שונים, הרי שהיום זה לא כך.
כל התחום של פיתוח ארגונים עבר שינוי מהותי, מה שאנחנו יכולים לקרוא לו אקדמיזציה, ולכן אנחנו יכולים לראות יותר ויותר גורמים שמתמחים בתחום של פיתוח וייעוץ ארגוני, אשר מספקים ייעוץ לעסקים וארגונים מבחוץ או מבפנים.
הרעיון הוא, שאם יש ארגון שרוצה להתפתח לכיוונים שונים או צריך לעבור סוג של רענון, סוג של שדרוג, אז הוא ייעזר בגורם מומחה שיוכל לעזור לו בכך. אותו גורם, בדרך כלל יהיה גורם חיצוני אשר יגיע מחברה חיצונית ויספק תמונת מצב על העסק, יבחן אותו על פי גורמים ונתונים שונים ובסופו של דבר, יספק המלצות כיצד אפשר לפתח אותו, כיצד אפשר לקדם אותו, איך ניתן לייעל את תהליך העבודה שלו ועוד.
מי זקוק לתהליך פיתוח וייעוץ ארגוני
על פניו, היינו יכולים לחשוב שכל ארגון שנמצא במשבר זקוק לשירות של פיתוח וייעוץ ארגוני. אך התשובה היא יותר מורכבת. יש לא מעט ארגונים וגופים, שלא בהכרח נמצאים בשעת משבר שנעזרים ביועצי פיתוח ארגוני.
הסיבה היא, שאותם יועצים יכולים לעזור להם לייעל תהליכים, הן על מנת לחסוך בהוצאות ועל מנת להפוך את עבודת הארגון להרבה יותר חכם. זה יכול להיות בארגון קטן וזה יכול להיות בארגון גדול, שכבר התרגל לעבוד בצורה מסוימת, אך כעת, בזכות היועצים החיצוניים, הוא יגבש צורה חדשה, יעילה ומתאימה יותר למאה ה-21. כך הוא יוכל להגיע לתפוקה הרבה יותר משמעותית ורחבה לאורך זמן.