מה זה רישיון יצרן?
רישיון יצרן הוא אישור שניתן לעסקים המעורבים בתהליכי ייצור מזון. זהו חלק בלתי נפרד מרישוי עסק בתחום המזון והוא ניתן לעסקים בתחום ייצור מזון, אריזות מזון, שיווק ואחסנה של מזון, על ידי מחלקת שירות המזון המפקחת בתחום.
עסקים שצריכים רישיון יצרן
כאמור, כל עסק שנוגע בצורה כזאת או אחרת בתחומי הייצור, ההכנה, האריזה, השיווק והאחסון של מזון מוכן, או חומרי גלם בתחום המזון, חייב לקבל רישיון יצרן.
בכלל זה, עסקים כמו: מפעלי מזון, חברות קייטרינג, אטליז יצרני, יבואני מזון, מפעלים לאריזת מזון, מחסני מזון, מאפיות ועוד.
כל אלה משתתפים בתהליכי ייצור מזון ולכן, לפי החוק בישראל, חייבים לקבל רישיון יצרן, לצורך הבטחת עמידה בסטנדרטים קבועים מראש בתחום המזון.
תהליך קבלת רישיון יצרן
תהליך קבלת רישיון יצרן מתנהל בשני שלבים עיקריים, מלווים בלא מעט הוצאות כספיות, בירוקרטיה ועקיפת מכשולים שונים בדרך. משום כך, מקובל לשכור שירותים של חברה מקצועית לצורך ליווי התהליך.
בשלב הראשון, יש ליישר קו עם כל התקנים המובילים בענף, כאשר עסקים חדשים יכולים לעשות זאת בקלות רבה יותר, ואילו עסקים ותיקים נאלצים לעיתים לבצע שינויים שונים ולהיערך בהתאם גם מבחינה תקציבית.
בשלב השני, ניתן להחיל בביצוע התאמות נדרשות בפועל, כדי להבטיח כי הבדיקה הנערכת בסוף התהליך על ידי מהנדס מוסמך מטעם שירותי המזון בישראל, יסתיים בקבלת רישיון יצרן.
לסיכום
קבלת רישיון יצרן היא תהליך מורכב, המצריך היערכות תקציבית ותפעולית של העסק עסקים חדשים מתאימים את העסק שלהם מראש לדרישות הרלוונטיות ואילו עסקים ותיקים נדרשים לבצע התאמות שונות לצורך קבלת הרישיון. בגלל מורכבות התהליך, מומלץ להיעזר בחברה מקצועית, אשר יכולה לקצר, לייעל ולהוזיל את התהליך עד לקבלת הרישיון.
אולי יעניין אותך גם כמה עולה לפתוח עסק מזון