כמה עולה להתקין מערכת סולארית במשרדים?
מערכת סולארית במשרדים היא פתרון מצוין לחיסכון באנרגיה מצד אחד וקבלת הכנסה פאסיבית מצד שני. ככל ששטחו של הגג גדול יותר, אפשר להתקין עליו כמות גדולה יותר של פאנלים וביחס ישר לכך תיוצר על ידי הפאנלים כמות אנרגיה גדולה יותר.
רעיון טכנולוגי זה מתאים למדינה חמה כמו ישראל אשר ברוב ימות השנה היא חמה וגם בימים שהטמפרטורה יורדת במעט, המערכת ממשיכה לייצר אנרגיה.
התקנת פאנלים סולאריים על גג בניין משרדים
לאור חשיבותו הרבה של תחום האנרגיה בישראל, המדינה מעודדת את התקנת הפאנלים הסולאריים לייצור חשמל סולארי כמו כאן על גגות בנייני המשרדים. לאור השטח הגדול שלהם, כמות האנרגיה המיוצרת היא מאד משמעותית. אנרגיה זו מנותבת לטובת צריכת האנרגיה במשרדים, בעיקר עקב השימוש במכשור שהוא זולל חשמל כמו המזגן הן בקיץ והן בחורף. יתרת האנרגיה שנוצרה אינה מבוזבזת אלא מועברת לחברת החשמל עבור צרכנים אחרים.
דרך מתוחכמת זו יוצרת חיסכון כספי לכל אחד מהמשרדים בבניין כיוון שברוב המקרים הנהלות המשרדים אינן משלמות כספים חודשיים עבור אספקת חשמל, כיוון שאין צורך באספקה זו כלל.
בנוסף לכך כל אחד מהמשרדים מקבל כמעט בכל חודש הכנסה פסיבית עבור האנרגיה הכללית אשר עוברת לחברת החשמל וכך הוא נהנה מהכנסה ללא כל מאמץ.
הפוטנציאל לקבלת הכנסה יפה בכל חודש היא גדולה מאד בבנייני משרדים ולכן הנהלות של בניינים רבים מצטרפות לקו חשיבה זה ונרתמות למיזם.
הפאנלים מחזיקים בדרך כלל כעשרים וחמש שנה ולאחר מכן קיים צורך להוציא אותם ולהתקין במקומם פאנלים חדשים וזאת לאור ההשלכות של מזג האוויר.
רכישת הפאנלים הסולאריים למשרדים
המגמה של המדינה והבנקים היא לעודד ביצוע צעדים יעילים עלו אשר יוצרים חיסכון אנרגטי בתחום צריכת האנרגיה הארצית ולכן קיימת אפשרות שהבנקים יממנו את מלוא העלות ובעלי הנכס ישלמו זאת בתשלומים חודשיים בדומה להלוואה עבור משכנתא.
זו הסיבה שבמבנים רבים מעוניינים לנצל את ההטבה מתחילת הדרך ולכן בסיום הבנייה, מתקינים את המערכות הסולאריות על הגג ונהנים כבר בחודשים הראשונים בכל היתרונות של המערכת.
> קראו על מערכות סולאריות עסקיות בלינק הזה https://volta.solar/עסקים/