טיפול בהרטבה בלילה על ידי תרופות – יתרונות וחסרונות
ילדים רבים סובלים מתופעה של הרטבת לילה. לרוב מדובר על תופעה שחולפת מעצמה, אך במקרים מסוימים התופעה נמשכת גם בגיל מבוגר יותר. ישנם הורים שמוכנים לתת לילדים שלהם להיגמל בצורה טבעית, ללא שום צורך בהתערבות חיצונית. לעומתם, הורים אחרים מעוניינים לגמול את הילד מהרטבות לילה בשלב מוקדם ככל האפשר.
באופן כללי, מומלץ להגיע לטיפול התנהגותי בהרטבות לילה החל מגיל 5 או 6, בתנאי שהילד מעוניין בכך ומוכן לשתף פעולה עם הטיפול. אך הורים רבים מעדיפים לבחור את האופציה המהירה יותר- טיפול בהרטבה בלילה על ידי תרופות. מדובר על דרך מהירה יותר שיכולה להוביל לתוצאות מהירות, אך חשוב לזכור כי לא תמיד הטיפול עובד וברוב הפעמים הטיפול נחשב ללא יעיל לטווח הארוך.
ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא על טיפול בהרטבה בלילה על ידי תרופות
הקליניקה של ד"ר קובי שגיא ושל ד"ר טל שגיא עוסקת במתן טיפול התנהגותי לילדים שסובלים מהתופעה של הרטבת לילה. טיפול זה מתאים לילדים שמעוניינים להיגמל ולצורך כך מוכנים לשתף פעולה עם הטיפול. במידה והטיפול אינו מצליח או שהילד לא מוכן לשתף פעולה, ניתן לגשת לטיפול תרופתי. ניתן היום למצוא בשוק תרופות שונות שיכולות לסייע לילד לשמור על לילות יבשים, אך הבעיה היא שלכל תרופה קיימות תופעות לוואי שונות, אשר יכולות להשפיע על אורח החיים של הילד ושל משפחתו.
כמו כן, חשוב להבין כי ללא טיפול התנהגותי, הילד לא יוכל ללמוד לשמור על הסוגרים, ולכן ברגע שהטיפול התרופתי יפסק, הילד יחזור להרטיב בלילות. נקודה חשובה נוספת, היא ההבנה שהכדורים לא תמיד עוזרים, היות ולא פעם הבעיה אינה פיזית אלא פסיכולוגית. לכן מומלץ תמיד להתחיל בטיפול התנהגותי ורק במקרים של כישלון, לעבור לטיפול תרופתי.
לסיכום,
ניתן למצוא יתרונות וחסרונות עבור טיפול בהרטבה בלילה על ידי תרופות. היתרונות הינם ברורים- מדובר על דרך מהירה וקלה, שאינה דורשת תהליך או שיתוף פעולה של הילד. מצד שני, החסרונות כוללים תופעות לוואי אפשרויות, מחירי תרופות גבוהים וחוסר הצלחה של הטיפול לטווח הארוך.