בקשת פירוק לצרכי גביית חוב – כל מה שחשוב לדעת בנושא!
בקשת פירוק היא מסמך משפטי שניתן להגיש על ידי נושה לגביית חוב. על הנושה להגיש את בקשת הפירוק לבית המשפט ולהמתין לאישורו בטרם יוכל להמשיך במכירת נכס כלשהו.
בקשת פירוק מוגשת לרוב במקרים בהם אין דרך אחרת לגבות על החוב. התהליך מתחיל כאשר הנושה מגיש בקשת פירוק ומגיש לחייב העתקים ממנה.
לאחר המצאת הבקשה עומדים לרשות החייב 20 יום להתנגד לבקשה או להסכים לה, אם הם מסכימים אזי עליו להגיש תשובה או טופס הסכמה תוך 20 יום ממועד המצאת העתקים ממנה. אם הם לא יגיבו בתוך מסגרת זמן זו, הם נחשבים אוטומטית בהסכמה והרכוש שלהם יימכר כברירת מחדל.
אם מישהו חייב לך כסף או שאתה חייב למישהו כסף, אולי הגיע הזמן לשקול לחסל את החוב שלך. מאמר זה יספק לך את כל מה שאתה צריך לדעת על תהליך זה.
מהי הדרך הראויה להגשת בקשת פירוק לצרכי גביית חוב?
כאשר אתם מנסים לגבות חוב, חשוב שתגישו את בקשת ההסדר הראויה. זה נעשה בדרך כלל על ידי הגשת בקשה בכתב ושליחתה בדואר או בפקס.
להלן ההנחיות להגשת בקשת פשרה:
– יש להפנות את המכתב לאדם שאתה חייב לו כסף.
– במכתב יש לציין בבירור שאתה רוצה להסדיר את החוב שלך ושאתה מוכן לשלם את מה שאתה חייב.
– עליך לכלול את שמך, כתובתך ומספר הטלפון שלך במכתב.
– עליך לכלול את כל המידע הנדרש בפירוט כרטיס האשראי או בחשבונית שלך.
– אם יש יתרת חוב בחשבונך, עליך לכלול גם מידע זה במכתבך וכן כמה מהיתרה אתה מוכן לשלם בשלב זה.
הדרך הנכונה להגשת בקשת הסדר לצורכי גביית חובות אינה פשוטה כפי שהיא עשויה להיראות. התהליך עלול לקחת זמן ומתסכל אם לא נעשה כראוי. עם זאת, אם תפעל לפי ההנחיות הללו ותוודא שכל הבסיסים שלך מכוסים בעת הגשת מכתב תביעת חוב, תוכל לקבל את כספך בחזרה במוקדם ולא במאוחר.