דגשים לכתיבת סמינריון בחינוך
עבודת סמינריון בחינוך צריכה להיות מושקעת במיוחד. זו לא סתם עבודה והיא מהווה מרכיב חשוב בציון שלכם בקורס ובתואר. לאורך הכתיבה תצטרכו להביא סימוכין, לכתוב ציטוטים, להתבסס על מגוון רחב של מקורות מידע. הדגשים הבאים יועילו וכדאי להיעזר בהם לפני ובמהלך הכתיבה.
כך תצלחו בשלום גם אם הכתיבה קצת מתישה
במהלך התואר בחינוך או חינוך והוראה, השתתפתם בקורסים שמעניינים אתכם (או אתכן) יותר וכאלה שפחות. את הסמינריון בחינוך כדאי להשתדל ולכתוב על תחום בחינוך שעימו הרגשתם קשר מיוחד. דגש חשוב זה יאפשר לכם להרגיש חיבור עמוק יותר לעבודה וגם אם הכתיבה קצת מתישה, לא תאבדו את העניין.
סכמו בקפידה את ההרצאות הרלוונטיות
בחרו את ההרצאות בעלות נגיעה ישירה לתחום הנושא של הסמינריון. הרצאות אלה בחינוך יכולות להיות בנושא החינוך של הגיל הרך, בכיוון של הוראה מתקנת, כיצד להשיג מצוינות בחינוך וכו'. סכמו את ההרצאות הללו בקפדנות וכך יהיה לכם בסיס טוב מהיכן להתחיל.
ארגנו רשימת מקורות טובה
אם לא קיבלתם רשימת מקורות, ארגנו רשימת מקורות טובה. השתדלו למצוא ספרים ומקורות שאתם מעריכים את מחבריהם. ספרים של אנשי חינוך ושל פרופסורים בעלי התמחויות רלוונטיות יוסיפו הרבה עומק. ספרים שבתוכם יש רשימה בביוגרפית יעזרו לכם למצוא מקורות נוספים. אפשר להיעזר גם במאגרי מידע מקוונים.
כתבו ראשי פרקים ותכננו לוח זמנים
אחרי שתסכמו ותכינו רשימה ביבליוגרפית טובה, שבו וכתבו ראשי פרקים. כך תוכלו לסקור את הסוגיות בחינוך המעניינות אתכם, בצורה יסודית אך גם מסודרת. על מנת שלא להתפזר לכל מיני כיוונים מיותרים, חשוב לכתוב לפי לוח זמנים. הקצו לכל סעיף או תת נושא פרק זמן לכתיבה, לפי היקף הרצוי.
קראו עוד על: כתיבת סמינריון